Ανασχηματισμός Κυβέρνησης Καραμανλή: Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Δημοσθένης Λιακόπούλος

Standard

socrates-masc3.jpg 

“….την Κυριακή 27/01/2008 άκουσα τον υπουργό παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη να επαναλαμβάνει τις ίδιες εθνικιστικές ασυναρτησίες ενώπιον του νυν και της πρώην προέδρου της βουλής, πανεπιστημιακών, καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης και μαθητών στον τελικό των αγώνων επιχειρηματολογίας που έγιναν στην Παλαιά Βουλή.

Ο υπουργός επανέλαβε αυτολεξεί τα μυθεύματα του κειμένου-απάτη: περί 6 εκατομμυρίων λεκτικών τύπων της ελληνικής, όταν η αγγλική έχει συνολικά 490,000, περί τελείων προγραμμάτων υπολογιστών που αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της ελληνικής σε μαθηματικά ολοκληρώματα, περί υπολογιστών προχωρημένης τεχνολογίας, οι οποίοι δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνον την ελληνική, ενώ όλες οι άλλες γλώσσες είναι «σημειολογικές».

Έφερε δε ως παράδειγμα που δείχνει, υποτίθεται, την «πρωτογενή σχέση» (sic) ανάμεσα σε σημαίνον και σημαινόμενο στη «νοηματική» ελληνική γλώσσα τη λέξη «έντερο» που σημαίνει, όπως είπε, «εντός ρέω» (!). Η σύγχυση, νομίζω, σχετικά με την ετυμολογία, τη σημασιολογία, τη σημειολογία, κ.λπ., είναι προφανής…”

Πηγή ppol.gr, “TA NEA

Κάποτε, τέτοιες θεωρίες εξέφραζε συνήθως ο «ξυπνιτζής» της παρέας, πάντα διανθισμένες από δικές του θεωρίες συνομωσίας. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια του διαδικτύου, άρχισαν να εξαπλώνονται, μέχρι που κάποιοι εξυπνότεροι σκέφτηκαν να τις συγκεντρώσουν, να τις εκδώσουν και να τα κονομήσουν.

Φίλοι και γνωστοί άρχισαν να τις αναμασάνε στο γνωστό πλαίσιο του «όλα εμείς τα ανακαλύψαμε….», «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί……», κτλ, κτλ….

            Όμως, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της αμπελοφιλοσοφίας και της υιοθέτησής τους  από τον αρμόδιο για την Παιδεία και την Εκπαίδευση Υπουργό.

            Φυσικά, όλες οι παραπάνω αναφορές του Κου Υπουργού δεν αποτελούν παρά παραμυθάκια τα οποία άκριτα ανατροφοδοτούνται. Υποτίθεται βέβαια ότι μερικές από τις αρχές του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού (οι οποίες διαπερνούν το DNA μας διαχρονικά και εις αεί….) είναι η Λογική, η Απόδειξη, η σχέση αιτίου-αιτιατού, και τελικά η αποσύνδεση από το μεταφυσικό.

            Παραθέτω την απάντηση σε αυτά τα μυθεύματα από το site του Ν.Σαραντάκου:

http://www.sarantakos.com/language/hquest2.html

http://www.sarantakos.com/language/stylianidis.html

http://www.sarantakos.com/language/ekatom.htm

Επίσης αναφερθήκαν στο θέμα:

Πάσχος Μανδραβέλης

Roosters

Wikipedia : “On January 27, 2008, the Minister for National Education and Religious Affairs of Greece, Evripidis Stylianidis, reproduced the hoax in his opening speech for the finals of the annual student debate competition, in an attempt to praise the Greek language superiority”

Advertisements

One response »

  1. Τι θα γινει κυριοι θα περιμένουμε πολυ ακόμα να ανεβει κανενα post ? ε ? αντε κινητοποιηθείτε …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s