Πρόγραμμα ΣΥΝ (επιτέλους!): Θα φάμε με χρυσά κουτάλια!

Standard

blah-blah-blah

Από την παραμονή του Βαλεντίνου, οι “σύντροφοι” συσκέπτονται στο συνέδριό τους (www.syn.gr) . Σφάζονται μάλλον, αλλά ας μην πέσουμε στο επίπεδο της παραπολιτικής (όπως κατηγορούσαν αυτοί τα άλλα κόμματα)…..

Το κύριο, κατ’εμέ, είναι η συζήτηση για το πρόγραμμα του κόμματος. Θα περίμενε κανείς ότι προηγήθηκαν ζυμώσεις, επιτροπές, συσκέψεις με σκοπό την παρουσίαση μιας εναλλακτικής πρότασης. Τελικά τα κατάφεραν….Εναλλακτική μεν, ουτοπική (τι έκπληξη!!!!!) δε:


“…Τα 22 σημεία οφείλουν όμως  να τεθούν σε ένα διατομεακό έλεγχο. Εκεί θα φανούν αρκετές αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις μεταξύ τμημάτων. Αν δε επιχειρηθεί και μια κοστολόγηση των προτάσεων για ενδεχόμενη εφαρμογή τους ίσως και 5 προϋπολογισμοί  θα ήσαν αναγκαίοι…”


….5 προϋπολογισμοί  θα ήσαν αναγκαίοι…

Advertisements

2 responses »

  1. Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μια σύγχρονη, πολύμορφη, ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά που θα είναι πρωταγωνίστρια στην κατεύθυνση μεγάλων προοδευτικών συσπειρώσεων για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

  2. Η χώρα μπορεί να γίνει, σε πείσμα και της κρίσης, χώρος όπου οι ΑΠΕ θα αποκτήσουν κεντρικό ρόλο και βαρύνουσα σημασία.

    -Την ανάδειξη του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(ΑΠΕ) ως τομέα πρωταρχικής επιλογής στήριξης και δημόσιας παρέμβασης. Η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα απόδοσης και ανάπτυξης των ΑΠΕ(αιολική, ηλιακή, κυμάτων). Η εντατική επενδυτική πρωτοβουλία, η ανάπτυξη της καινοτομίας της έρευνας θα έχει πολύπλευρη απόδοση και πρώτα απ΄ όλα στην ουσιαστική μείωση της ενεργειακής εξάρτησης καθώς και στην ουσιαστική αύξηση της απασχόλησης περιφερειακά κατανεμημένης. Στοχευμένα κίνητρα, χωροταξικές επιλογές και διασφάλιση τοπικών συναινέσεων κρίνονται απολύτως απαραίτητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s