Κβαντικός Ριζοσπαστικός Προβληματισμός

Standard

Απο τη μια, οι προγραμματικες δηλώσεις του ΓΑΠ που  συνιστούν  το παράδοξο, που ονομάζεται Υπερστόχος (εκτέλεση ενός άπειρου πλήθους πράξεων ή ενεργημάτων σε πεπερασμένο χρονικό διάστημα).

Απο την άλλη, η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση,  βρίσκεται σε ένα ελάχιστο με ελαφρώς θετική ενέργεια κενού. Καθώς ο χρόνος κυλά, μπορούν να πραγματωθούν διαφορετικά κενά , αγγίζοντας αρνητικές τιμες  ενέργειας  κενού.

«Είμαστε σε  κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» «ή θα αφανίσουμε το δημόσιο χρέος, ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα» «Η κατάσταση στο Κράτος, στη δημόσια διοίκηση και στους δημοκρατικούς μας θεσμούς, αποκαρδιωτική»(απο την ομιλία των προγραμματικών δηλώσεων ΓΑΠ).

Μελετώντας τις αρνητικές τιμές της ενέργειας  κενού και πώς  μπορεί  κανείς να  διακρίνει ένα  γνήσιο  σήμα ανάγκης (παγκόσμια επισιτιστική κρίση)  από  ψευδή σήματα ( ρυθμός ανάπτυξης), που προέρχονται από χωροχρονικές ανωμαλίες  (χρηματο πιστωτική κρίση) ή από τον θερμικό θόρυβο του σύμπαντος  (Διεθνες Νομισματικό Ταμείο) και δεδομένου ότι για την πραγμάτωση του πιθανοκρατικού σεναρίου οι μονάδες ροής θα αρχίσουν να καταρρέουν ,αναρωτιέμαι, αν θα μπορούσε να αποφευχθεί, η χωρίς όριο αρνητική ακολουθία της ενέργειας κενού ώστε να επιβιώσει το υποκείμενο – αποδέκτης.

Άλλες φορές θα  καταστρεφεται από μια φρενήρη πτώση σε τιμές  αρνητικής ενέργειας κενού  (ανεργία) , ενώ άλλες φορές θα κομματιαζεται από βαρυτικές δυ­νάμεις (οικονομικά ιδρύματα και πολυεθνικές επιχειρήσεις) καθώς διασχίζει τον ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας (δημοσιονομικό έλλειμα)

Και, κάθε φορά, λίγο πριν από το δραματικό τέλος,  πριν   συνθλιβούμε μέσα στη μακάρια φυσαλίδα μας, θα σχημάτιζεται η φράση: «Πλέον,  δεν υπάρχει χρόνος για σένα!»

Οπότε, υπό αυτές της συνθήκες, να  μην ανοίξω το κουτι και καταρρεύσει η κυματοσυνάρτηση, ας εισέλθω στη  σήραγγα, ισως αυτή είναι μια κάποια  λύσις…

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s